Graphicomp NV

 

Graphicomp NV werd in 1982 vanuit een studiebureau en de NIM (GIMV) als een multi-disciplinair softwarehuis opgericht. Graphicomp NV is gespecialiseerd in de ontwikkeling van de hoogstaande 2D/3D CAD/GIS software ICAADS™ voor architectuur-, ingenieurs-, stadsplannings-, visualisatie- en animatiedoeleinden. Graphicomp NV heeft naast het hoofdkantoor in Maldegem eveneens een Duits filiaal in Keulen en verkoopt haar producten via resellers en distributeuren.

De 2D/3D CAD/GIS software ICAADS™ wordt reeds geruime tijd succesvol ingezet bij meerdere ambten in Duitse steden. Graphicomp NV kijkt eveneens terug op meer dan 10 jaar ervaring op het vlak van programmatie voor verschillende Duitse ministeries.

Ook voor stedebouwkundige technische diensten werd bijzondere software ontwikkeld. Bestemmings- en kadasterplannen, architectonische studies voor stadskernvernieuwingen, gevelstudies en renovaties, ontwerpen voor winkelstraten of verkeersvrije straten worden met de computer niet enkel 2D uitgetekend maar ook 3D ontworpen en gevisualiseerd. Ontwerpen kunnen beter worden beoordeeld en verantwoorde beslissingen kunnen eenvoudiger worden genomen.

Met de ontwikkeling van PlanBIB wil Graphicomp NV een oplossing bieden om, op een handige manier, allerhande facilitaire gegevens overzichtelijk te beheren en ter beschikking te stellen van iedereen die daar behoefte aan heeft en over de nodige toegang beschikt. Niet alleen gegevens die rechtstreeks met ICAADS™ worden aangemaakt, maar uiteraard ook externe plannen en niet-grafische documenten komen daarvoor in aanmerking.